Klimavenlig grøn strøm

Men en grøn elaftale fra Velkommen indkøber vi certifikater i strøm fra 100% vedvarende energikilder svarende til dit elforbrug.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.

Hvorfor skal du vælge Velkommen?

Velkommen_Gratis_abonnement

Nemt at komme i gang

0 kr. i oprettelse hurtigt opstart. Det skal være nemt og billigt at være grøn elkunde i Danmark.
Velkommen_Kundeservice

Kvalitetsorienteret kundeservice

Vi arbejder hver eneste dag på at gøre alt hvad vi kan, for at give vores kunder alt den hjælp og tid, som de har brug for.

Regninger der er til at forstå

Vi taler i et sprog, der er til at forstå, som hverken kræver google søgninger eller opkald til en ven.

Velkommen vil være grøn og billig..

Med en elaftale hos Velkommen kunne du spare op til 14% på din elregning, selv med grøn strøm. Havde du været kunde i hele 2023 havde det været gældende. Læs mere nedenfor – og prøv vores prisberegner. Vi holder fast i vores lave tillæg for atter at kunne give vores kunder et godt 2024, hvor elregningen ikke er større end nødvendigt.

Grøn energi
GrønEl
certificeret_groen_stroem_maerkningsordning_blade
Med dette produkt får du:
  • 1 kr. i abonnement
  • Billigere end gennemsnittet i 2023
  • 100% certificeret grøn el
  • 0 kr. i oprettelse og gratis adgang til KlubVelkommen
  • Skift på kun 2 minutter.

Hvad er grøn strøm?

Med grøn strøm tager du et klimavenligt valg, hvorigennem du tilkendegiver, hvilken retning du gerne vil have, at udviklingen på elmarkedet skal bevæge sig.

Klima og energi hænger sammen

Grøn strøm er strøm, som både er produceret og kommer fra 100% vedvarende energikilder.

Dette kunne blandt andet være:

Fælles for de vedvarende energikilder er, at de udleder minimalt CO2 sammenlignet med fossile brændsler/energikilder som kul og olie. Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Pristjek din nuværende elaftale

Overvejer du at skifte elaftale?
Vi har 100% certificeret grøn strøm.

Vores prisberegner sammenligner tidligere gennemsnitspriser i markedet med vores elpriser – måske kan du spare penge ved at skifte til en grøn elaftale fra os.

Grøn strøm i praksis

Når du vælger grøn strøm fra Velkommen, tager du et klimavenligt valg. Hvordan dette rent praktisk fungerer forklarer vi dig her.

Med en grøn elaftale tilkendegiver du, hvilken retning du gerne vil have, at udviklingen på elmarkedet skal bevæge sig

Danmark har en ambition om at reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70 procent i forhold til niveauet i 1990 og at Danmark skal opnå at være et klimaneutralt samfund senest i 2050.

Når du vælger grøn strøm fra Velkommen, indkøber vi certifikater fra 100% grøn strøm, som svarer til dit samlede elforbrug. På den måde overholder vi forbrugerombudsmandens retningslinjer for grøn strøm.

Læs mere om, hvordan vi sikrer dig grøn strøm svarende til dit forbrug her👇

Bliv klogere på grøn strøm

Elforbruget stiger
Data fra Greenpowerdenmark viser, at elforbruget i Danmark stiger — men det går langsomt.

Til sammenligning var det samlede danske elforbrug i 2023 på 36,1 TWh. Det er en stigning på 2 procent i forhold til 2022, men et fald i forhold til 2021. Faldet i elforbruget i 2022 skal findes i, at de danske hjem, virksomheder og det offentlige sparede på energien på grund af energikrisen i Europa og de tårnhøje energipriser tilfølge.

Også fremover vil vi se et stigende elforbrug i Danmark i takt med, at vi elektrificerer mere og mere – herunder transporten og vores varmeforsyning.

Rekord på grøn strøm i 2023
I Danmark slog vi i 2023 vores egen rekord i forhold til produktionen af grøn strøm. Data fra Greenpowerdenmark viser, at danske vindmøller og solceller i 2023 producerede 22,8 TWh. Det er som sagt en ny rekord – den tidligere rekord fra 2022 lød på 21,2 TWh.

Og målet for fremtiden er klart. Mod 2030 er målet, at produktionen af grøn strøm fra vindmøller og solceller skal cirka femdobles.

Sort strøm – eller almindelig strøm – er strøm, der produceres af fossile energikilder såsom kul, olie og gas. Modsat sort strøm er grøn strøm produceret af vedvarende energikilder – det vil sige energikilder, der er ikke slipper op, men kan blive udnyttet igen og igen.
Bliv klogere på forskellene mellem grøn og sort strøm her👇

Selvom du aldrig kan være sikret, at det er grøn strøm, der kommer ud af lige præcis din stikkontakt, kan du være med til at bidrage til et mere klimavenligt Danmark.

Jo flere der vælger den grønne strøm til, jo mere vedvarende energi kan vi i fremtiden producere.

Læs meget mere om en grønnere fremtid i vores artikel lige her👇

Nej, Elnettet i Danmark er indrettet, således at alt strøm der bliver indkøbt blandes sammen. På den måde undgår man, at der er strøm, som går til spilde.
Men ved at vælge grøn strøm via ét eller to bladet elprodukter, så kan du være med til at fremskynde, at en større del af elnettet i fremtiden vil være dækket af grønne energikilder.

Forbrugerombudsmandens retningslinjer for grøn strøm
Energinet udsteder certifikater for produktion af grøn strøm. Dvs. når en vindmølle producerer en given mængde strøm, så får producenten udstedt certifikater svarende til den producerede mængde.
Vi køber certifikater svarende til vores kunders elforbrug. Dette kaldes certificeret grøn strøm. På den måde bidrager vores kunder til at fremskynde den grønne omstilling.

Sådan sikrer vi dig grøn strøm
Hos Velkommen indkøber vi certifikater fra 100% grøn strøm, som svarer til dit samlede elforbrug. På den måde overholder vi forbrugerombudsmandens retningslinjer for grøn strøm, og er med til at sætte skub i den grønne omstilling og en grønnere energiproduktion i Danmark.
Når du vælger grøn strøm fra Velkommen, tager du altså et klimavenligt valg. Det er et valg, hvorigennem du tilkendegiver, hvilken retning du gerne vil have, at udviklingen på elmarkedet skal bevæge sig. Du kan finde Velkommens seneste eldeklaration her.

Hvad er vigtigst – at nedbringe CO2 og værne om vores klima eller at højne biodiversitet og passe på vores natur? Er det muligt at indtænke begge dele samtidig? Bliv klogere på området i denne artikel👇

Se hvad strømmen koster netop nu via vores app📱

Vi vil gerne hjælpe dig med at spare penge, hvor du kan.
Du kan derfor med god mening downloade vores Velkommen elpris-app og udnyt fordelene:

✅ Hold øje med elpriserne time for time og udnyt strømmen, når den er billigst.
✅ Få tilsendt brugbare sparetips og gode råd til besparelser.
✅ Ekstra besparelser og nyttig viden gennem KlubVelkommen.
✅ Velkommen-kunder kan nemt og hurtigt logge direkte ind i Selvbetjeningen MitVelkommen.
… og meget mere til📱💰

Find link til af downloade app’en både til android og iOS nedenfor👇

Hvor mange procent af Danmarks strøm er grøn?
Hvordan ser produktionen af grøn strøm ud netop nu?

Hvor meget af strømmen i det danske elnet der er grønt, varierer hele tiden efter bestemte faktorer. Her er den vigtigste og væsentligste faktor vejret.
Vejret er vigtigt, da den danske produktion af grøn strøm primært består af vind- og solenergi. Og da vejret svinger fra dag til dag — ja, fra time til time — så gør produktionen af grøn strøm fra vind- og solenergi det også.

49 dage med 100% grøn strøm fra sol- og vindenergi i 2023
Data fra Energinet viser for eksempel, at der i 2023 var 49 dage, hvor produktionen af sol- og vindenergi oversteg elforbruget i Danmark. Disse 49 dage i 2023 var Danmark altså dækket af 100% grøn strøm fra disse 2 vedvarende energikilder.

Sådan så produktionen af sol- og vindenergi ud i de 3 første måneder i 2024
Via nedenstående diagram med data fra Energinet, kan du for eksempel se, hvordan produktionen af sol- og vindenergi så ud i de 3 første måneder i 2024. (Perioden 01.01.2024 til og med 31.03.2024) 

De gule søjler illustrerer produktionen af solenergi den pågældende dag.
De grønne søjler illustrerer produktionen af vindenergi den pågældende dag.
Den sorte graflinje illustrerer Danmarks elforbrug den pågældende dag. 

En vindmølles opgave er at omdanne vindens energi til strøm. Jo højere vindhastighed, jo mere energi er der i vinden. 

Følg linket for at læse mere uddybende om  processen for vindmøllen > Hvordan fungerer en vindmølle?

Grøn energi kan komme fra forskellige vedvarende energikilder såsom blandt andet vindenergi og vandkraft.

Helt konkret fungerer det sådan, at et vandkraftværk producerer elektrisk energi ved hjælp af rindende vand. I kraftværket findes en turbine, som er forbundet med en aksel, der går til en elektrisk generator – og herved produceres der strøm.

Følg linket for at læse mere uddybende om processen: Vandkraftværker

I vores basisprodukt, GrønEl, har vi blandt andet indkøbt certificeret grøn strøm fra norske vandkraftværker. Vi indkøber fra flere kilder for at holde prisen nede for vores kunder – selvfølgelig uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.

Solenergi er grøn strøm – en vedvarende energiform. I Danmark bruges solenergi på to måder: Solfangere bliver brugt til at opvarme bygninger og til at producere fjernvarme, og solceller bliver brugt til at producere el.

Ligesom andre former for vedvarende energi kan solenergi være en del af vejen til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler i 2050. Kilde: Energistyrelsen