Vores elpriser

Her finder du vores priser, produkter og hvordan vi sammenligner os med markedet.

Bor du øst eller vest for Storebælt?
Vest
Øst
100% klimakompenseret
GrønEl
Januars gennemsnitspris
63,99øre/kWh*
0 kr. i abonnement
Med dette produkt får du:
  • 100% certificeret el fra
    norske vandkraftværker
  • Gratis oprettelse
  • Variabel pris der følger markedet
  • 0 kr. om måneden i abonnement

* Elprisen er eksklusiv distribution og afgifter. Der gælder en 6 måneders bindingsperiode.

Bladene i mærkningsordningen – hvad betyder de? Læs mere

Billigere end markedsgennemsnittet

Igen og igen.

Gode priser på grøn el

I 2020 lå vores elpriser under markedsgennemsnittet gentagende gange – og dette selvom vi kun sælger grøn strøm. I grafen har vi plottet vores gennemsnitspriser for de enkelte måneder ind og sammenlignet med gennemsnitspriserne på markedet. Bemærk, at gennemsnitspriserne ikke nødvendigvis er et udtryk for hvad du betaler i dag, men kan give en indikation af priserne generelt. Alle priserne er historiske, og da vi har en variabel pris på alle vores produkter, kan dette kun bruges som en indikation af priserne fremadrettet.

Billig grøn el

Bæredygtig energi fra danske vindmøller og norske vandkraftværker.

Billigere end markedet.

Elpriser der er billigere end markedsgennemsnittet.

0 kr. i abonnement

Ja, du læste rigtigt – nul. Alene på det her punkt adskiller vi os fra de fleste el-selskaber.

Få et gratis pristjek

Med vores prisberegner kan du få et pristjek, og se hvor meget du kan spare ved at flytte din elaftale til os.

Du skal blot taste dine oplysninger omkring din bopæl ind på de tomme felter – så udregner vi hvor meget du cirka kan spare om året.

Grøn el til billige priser

Det behøver ikke at være dyrt, når du gerne vil være grøn.

Billig el til en fair pris

Elpriserne er en uforudsigelig og foranderlig faktor, som hele tiden er under udvikling. Det skyldes, at der er mange faktorer, der påvirker elprisen – blandt andet udbud og efterspørgsel, udviklingen i den grønne omstilling, vejrforholdene osv. Din kWh-pris tager udgangspunkt i timepriserne på den børs, hvor din el bliver forhandlet.

Vi skærer din elregning helt ind til benet, din elregning består af en række af forskellige poster. Du betaler nemlig både afgifter til staten, abonnement hos dit lokale netselskab og til din eludbyder. Vi vil gerne gøre alt hvad vi kan for vores kunder – Derfor opkræver vi ingen abonnementspris for at være kunde hos os.

Få overblik over dit forbrug med selvbetjeningen

I vores selvbetjening får du adgang til en masse brugbare værktøjer og data. Følg med i dit forbrug, se regninger, skift betalingsmetode og meget mere.

Følg med i dit forbrug

Tiden er en knap ressource, og vi vil gerne have lov til at gøre det så nemt for dig som muligt, med vores online selvbetjening.

Når du køber strøm fra Velkommen, får du adgang til vores selvbetjening via et personligt password som du får tilsendt på mail. ’Min selvbetjening’ giver dig en række forskellige muligheder, blandt andet et komplet overblik over dit elforbrug. Her kan du nemlig følge med i hvor mange penge du har brugt helt ned på timeniveau, samt hvor mange kWh du brugte det sidste år-, måned-, uge eller på enkelte dage.

Den største besparelse er dig selv

Hvis man bruger strømmen fornuftigt, er der faktisk mange penge at spare på elregningen. Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter – for med lidt nye vaner og enkle tips går det hele let. Vil du have mere information omkring sparetips, så klik herunder.

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – her har vi forsøgt at give dig et overblik over elprisens sammensætning.

Elprisens sammensætning

Prisen på el er sammensat af en række forskellige faktorer, og afhænger af flere forskellige aktører. Man betaler nemlig både til sin eludbyder, det lokale netselskab som ejer kablerne, der transporterer strømmen til dit hjem – Derudover står afgifter til staten, for en stor del af elregningens størrelse.

Du kan selv påvirke cirka 19% af din elregnings størrelse, igennem valget af eludbyder og dit eget forbrug. Afgifter og moms til staten udgør omkring 60%, mens udgifterne til transport til netselskabet er cirka 19%.
På billedet til højre kan du se hvordan elprisen er sammensat.

Sådan påvirkes elprisen

Hvorfor koster strømmen ikke altid det samme?

Vejr, årstid og tidspunkt på døgnet

Elpriserne er en uforudsigelig og foranderlig faktor som hele tiden er under udvikling. Det skyldes, at der er mange faktorer som påvirker elprisen, blandt andet udbud og efterspørgsel, udviklingen i den grønne omstilling, vejrforholdene osv. Din kWh-pris tager udgangspunkt i timepriserne på den børs, hvor din el bliver forhandlet.

Din elregnings størrelse vil faktisk afhænge af, på hvilke tidspunkter på dagen du bruger mest strøm, da elpriserne svinger helt ned på timeniveau. Det skyldes, at elpriserne er højest når elnettet er mest belastet, hvilket det naturligvis er mellem kl. 17:00-20:00 i vinterhalvåret (oktober-marts). På den måde spiller udbud og efterspørgsel en rolle i forhold til elprisernes størrelse.

 

 

Hvad er en kWh?

kWh er en forkortelse for kilowatt-time, og begrebet dækker over en mængdeangivelse for den strøm som du forbruger. kW er en effektangivelse, dvs. den måleenhed, der bruges når man snakker elektricitet. Man finder frem til størrelsen af kWh, ved at gange effekten med det antal timer som et apparat har været i brug.

Hvor mange kWh bruger jeg om året?

Det er forskelligt hvor mange kWh de forskellige husstande forbruger om året. Det afhænger nemlig af antallet af energikrævende apparater du har i husstanden, hvor mange beboere husstanden har samt hvilken type og størrelse din bolig har.

Man siger dog, at en dansker gennemsnitligt bruger 1.600 kWh om året, mens en gennemsnitsfamilie bestående af 2 voksne med 2 børn, har et typisk elforbrug svarende til 4.000 kWh om året. På en fjernaflæst elmåler kan du selv aflæse, hvor mange kWh din husstand samlet set forbruger på et år.

Du kan heldigvis selv gøre en indsats for at nedbringe dit elforbrug, såsom at udskifte glødepære med LED pære, sætte vaskemaskinen i gang uden for primetime eller skifte dine hårde hvidevarer ud med A++ mærkede apparater. Du kan få mange flere nyttige sparetips ved at klikke herunder.

Yderligere informationer om priser, betingelser og gebyrer

Yderligere priser og gebyrer

Her kan du finde yderligere information om betingelser, priser og gebyrer for private og erhverv.