Læsetid: < 1 min.

Hvad sker der på elmarkedet? Status november 2021

Energi_pærer_elmarked

Elpriserne er fortsat enormt høje i forhold til, hvad vi har været vant til de sidste par år. Eksperter forventer dog, at elpriserne i 2022 kommer til at dale. 

Efter en rekordlav billig el pris i april 2020, så har prisen på el nærmest været stødt stigende lige siden. Grundene er fortsat de samme, som primært skal findes i et højere forbrug, stille vejrforhold og tørår i Norden, samt høje brændselspriser og CO2-kvoter. Læs uddybende i denne artikel.

Elprisernes_fald_og_stigninger_-_okt._2017_til_og_med_okt._2021.png

Ovenstående data dækker over gennemsnitsprisen for den rene indkøbspris for strøm på den norske elbørs NordPoolGroup. Data er målt i DKK/MWh. Find data fra NordPoolGroup her.

Den gode nyhed er dog, at priserne for el på forwardmarkederne ser ud til at falde på den anden side af vinteren og vil falde yderligere de kommende år – så det krydser vi fingrer for.

Lige nu kan vi dog ikke komme uden om, at elprisen stadig er ualmindelig høj, og at det vil fortsætte et godt stykke tid endnu, forudser eksperter.

Vi vil dog gerne hjælpe dig med, at spare penge hvor du kan! Vi har derfor samlet nogle sparetips og gode råd til dig i bunden af denne artikel.

Elprisernes_fald_og_stigninger_-_uge_23_til_og_med_uge_46___r_2021_.png

Ovenstående data dækker over gennemsnitsprisen for den rene indkøbspris for strøm på den norske elbørs NordPoolGroup. Data er målt i DKK/MWh. Find data fra NordPoolGroup her.

Spar med disse gode råd og sparetips!

Savner du sparetips, så finder du herunder  6 gode elvaner, som kan hjælpe dig til at spare yderligere på elregningen.

Derudover finder du på linket her en række sparetips til hverdagen, så du kan spare på varmeregningen!