Læsetid: 2 min.

Hvor meget grøn strøm består Danmark af?

vindmoeller_Groen_stroem_i_Danmark

Lyspunktet i Corona året 2020 falder på optimismen omkring et mere klimavenligt dansk elforbrug, da grøn strøm i Danmark er mere udbredt end nogensinde. I artiklen herunder kan læse mere om, hvor langt Danmark er på rejsen mod et 100% grønt energiforbrug i 2050.

Hvorfor er grøn strøm vigtigt?

Grøn strøm trækker på naturens oprindelige kilder som for eksempel vand, sol og vind, hvorfor vedvarende energikilder kaldes CO2 neutrale. På den måde udleder grøn strøm en minimal mængde drivhusgasser. Den grønne strøm spiller derfor en vigtig rolle i kampen mod klimaforandringerne, som udgør en stor trussel for klodens overlevelse.

Det danske klimaaftryk i 2020

Selvom året 2020 har været et turbulent år for både privatpersoner og virksomheder med høje smittetryk og et økonomisk pres, er der stadig grund til optimisme. Pandemien og den dertilhørende hele og/eller delvise nedlukning af landet forårsagede nemlig et fald i energiforbruget på 8,5%, hvor det især var de fossile brændstoffer, der tog et markant dyk i den nedadgående retning. Som konsekvens af faldet i anvendelsen af de fossile brændstoffer i 2020, er Danmarks CO2-udledning faldet markant – faktisk var Danmarks klimaaftryk rekordlavt i Corona året 2020.

Den grønne strøm er et essentielt led i kampen mod den høje udledning af drivhusgasser, og her er Danmark på helt rette spor. I 2019 udgjorde andelen af vedvarende energi i energiforbruget 76%, mens det i året 2020 udgjorde en andel på hele 80%. I en analyse foretaget af Dansk Energi, ses det, at elektriciteten i de danske husstande aldrig har været grønnere.

Det tegner et godt billede for fremtiden med hensyn til målsætningen om et 100% grøn strøm i Danmark i 2050. På bare fem år har vi sænket CO2-udledningen med hele 34%. Med det store politiske fokus på området, og den enorme investering i grøn forskning, teknologi og innovation er Danmark godt på vej mod sigtepunktet om et CO2 neutralt Danmark i 2050. Vi må dog stadig huske på, at vi løfter stærkere i flok, hvorfor vi alle sammen immervæk må gøre en indsats.

Vores fantastiske kunder har været med til at sætte klimavenlighed på dagsordenen, ved at tilvælge den grønne strøm, og dermed fremskynde et mere bæredygtigt Danmark. Det er vi så taknemmelige og glade for! På linket her kan du se vores kunders samlede CO2-besparelse. Jo flere der tager valget om en grøn elaftale, jo hurtigere går den grønne omstilling i Danmark.

Vil du også være med til at fremskynde et bæredygtigt Danmark, kan du vælge nemt, hurtigt og ganske simpelt vælge den grønne strøm til på knappen herunder. Vi sørger for at indkøbe grønne certifikater, der svarer til 100% af dit forbrug.