Læsetid: 2 min.

6 effektive sparevaner

El_sparevaner

Start 2022 med at tilvende dig effektive sparevaner. Spar på energien i dit hjem og spar penge, forøg din energieffektivitet og formindsk forureningen!

Elpriserne er steget med raketfart, og derfor kan det være en rigtig god ide at spare på strømmen i hverdagen, med nye gode sparevaner:

Desuden kan det være en god ide, at skifte til en billigere løsning. Vi har billig el, grøn energi, 0 kr. i abonnement, med priser der i 2020 har ligget under markedsgennemsnittet.

SPARETIP 1:

Udnyt solens naturlige varme! Lad solens stråler komme ind i dit hjem i løbet af dagen, og brug gardinernes isolerende effekt om aftenen og om natten.

SPARETIP 2:

Sluk for stikkontakten – eller endnu bedre… Træk stikket ud! Dine elektroniske apparater bruger meget mere strøm på standby, end man lige går og tror!

SPARETIP 3:

Skift til LED! LED-lys er meget billigere i drift, fordi de bruger væsentligt mindre strøm end gammeldags glødepærer, halogenpærer, sparepærer og lysrør.

SPARETIP 4:

Gør oftere manuelt rent! Det er langt mere tidskrævende at svinge kosten og vaske glassene op i hånden, men i længden kan det godt betale sig at gøre det i ny og næ.

SPARETIP 5:

Sænk temperaturen med 2-3’c. En god tommelfingerregel: for hver grad du sænker varmen, sparer du 5% af dit varmeforbrug i rummet.

SPARETIP 6:

Start maskinerne om natten. Prisen for el er langt billigere i nattetimerne, derfor kan du med fordel starte vaskemaskinen, opvaskeren eller andre maskiner med timer, om natten.
Følg elpriserne time for time og udnyt de billige tidspunkter. Se hvordan her: Sådan ser du selv hvornår på døgnet indkøbsprisen for el er billigst.

Med hver ny vane hjælper du ikke kun din pengepung, men også miljøet !