Læsetid: 4 min.

7 ideer til aktiviteter under corona lockdown

Social_distance_corona_lockdown

Hvad skal vi egentlig få tiden til at gå med i denne corona lockdown, hvor vi skal undgå social kontakt? Vi har samlet en række ideer med ting og aktiviteter, som du kan lave, mens meget af landet er lukket ned.

Skoler lukkes, arbejdspladser sender deres ansatte hjem og vores natteliv, barer, restauranter, fitnesscentre osv. er blevet revet væk fra os. – Det skal selvfølgelig ikke sætte vores liv på pause.

 1. Undersøg elmarkedet og spar penge

  Er du i tvivl om hvad du skal lave under Corona lockdown? Så er det et helt essentielt sted at starte med at finde ud af hvor du kan spare penge henne. Der er frit elvalg i Danmark. Det betyder, at du frit kan vælge dit foretrukne elselskab. Elnettet i Danmark er indrettet på den måde, at alt strøm, der produceres blandes sammen. Så er der ingen strøm, der går til spilde. Det betyder også, at du ikke vil kunne mærke forskel på hvilket elselskab du har, da strøm er strøm, hvorfor elregningen er et relevant sted at spare penge. Vi tilbyder billig grøn el, med elpriser der lå under markedsgennemsnittet i 2020. Er du i tvivl om du kan spare penge ved at skifte elselskab? Så kan du prøve vores prisberegner ved at klikke her.

 2. Lær noget nyt

  Corona lockdown giver dig den fantastiske mulighed for f.eks. at lære et nyt sprog, nye TikTok danse eller måske lære at strikke en fin sweather til mormors julegave. Du kan lige så godt bruge tiden konstruktivt. I den forbindelse kan du opgradere dit CV, ved at dygtiggøre dig selv. Det kan du f.eks. gøre med et online Excel kursus. Det ser godt ud på CV’et, du har tiden til det, og det kan måske i sidste ende højne mulighederne for at få et godt job. Win-win-situation?

 3. Bliv bedre eller udnyt din hobby

  Måske interesserer du dig for at bage, game eller noget helt tredje. Corona lockdown er en fantastisk mulighed, for at udnytte din hobbys fulde potentiale. Der er altså ingen undskyldninger for ikke at gå 100% ind i sin hobby. Hvis du er en haj til din hobby, så kan du også med god samvittighed, dele ud af din kunnen og erfaringer. Det kan du gøre på de mange online platforme, som vi har fri mulighed for at benytte os af i dag. Her kan du udnytte de mange digitale kommunikationsmuligheder til at hjælpe andre privatpersoner, med at blive dygtigere indenfor lige netop dit fag/kunnen.

 4. Husk hyggen

  Hverdagen kan være stressende for mange danskere. Især i juletiden, hvor kalenderen normalt er fuldt booket op. Vend i stedet de mange aflyste julearrangementer til noget positivt. Nyd tiden sammen med dine nære til at slappe af, se en god film og tænd de levende lys i vindueskarmen. Går du alligevel og savner din familie eller venner, så planlæg Facetime samt Skype møder. Vores mange online platforme giver uendelige muligheder, for at være sammen hver for sig. Her kan i planlægge online movie nights, online LAN party eller kører en digital fredagsbar. Social distance behøver nødvendigvis ikke at betyde, at du ikke får lov til at hænge ud med dine nære. – Bare gør det virtuelt i stedet.

 5. Tag en tur i skoven

  Man må aldrig gå ned på julepynt, og man kan for den sags skyld heller aldrig få for meget. Nyd tiden mens du har den og tag en tur i skoven med familien, for at samle julepynt. Skoven bugner med materiale som f.eks. kogler, blomster, mos, svampe osv. Alt dette kan bruges til fine juledekorationer eller blot til pynt. Det er ganske gratis og støtter desuden op om den grønne omstilling.

  Du skal dog være opmærksom på, hvad du må tage med hjem fra skoven samt hvilke svampe, som kan være giftige. Det er f.eks. ikke tilladt at klippe grene af nåletræer, uanset om det er offentligt- eller privatejet. En tommelfingerregel er, at man må tage det med hjem, som man kan have i en plasticpose. Du kan læse meget mere om hvad du må tage med hjem fra skoven ved at klikke her.

 6. Bestil Take Away og hyg med dine nære

  Selvom mange af landets restauranter er lukket ned, skal det ikke stoppe os for at spise god mad udefra. Mange restauranter tilbyder måske ikke siddende gæster lige nu, men flere og flere er hoppet med på ’’Take Away bølgen’’. Det kan i den forbindelse være en rigtig god ide at støtte dine lokale restauranter. På den måde hjælper du til, at de stadig er her, når vi kommer ud på den anden side.

 7. Lav din egen hjemmespa

  Det er tid til ren afstresning. En hjemmespadag er noget vi sjældent har tid til, men det kan være balsam for sjælen i en travl hverdag. Hold en hjemmespadag, med alt hvad der hører til. Dette indebærer ansigtsmasker, fodbad, morgenkåbe eller en lang tur i karbad – hvis du altså ejer sådan et. Der findes et hav af opskrifter med hjemmelavede ansigtsmasker på nettet. Mange kan du lave af helt normale ting, som man ligger inde med derhjemme.

 8. Kom i form

  Er du mere til den aktive side, så brug tiden på at komme i form. Vi ved godt, at alle fitnesscentrene rundt omkring i landet er lukket ned. Det skal dog ikke holde dig fra at være aktiv. Du har nemlig utallige muligheder for at holde dig i form både derhjemme og i naturen.

  Youtube.com er din bedste ven når det kommer til hjemmetræningsvideoer. Der findes masser af hjemmefitness videoer, som tager dig godt i hånden, og guider dig igennem en god hjemmetræning med masser af sved på panden. Vi har heldigvis også masser af muligheder, for at bevæge os udendørs i Danmark. Tag ud og løb en tur i skoven, eller træn i naturen – Faktisk findes der en række af udendørs fitnessanlæg rundt omkring i Danmark (især i de større byer).